2015-02-20 13:21:54• hírek • Szatmar.ro

AZTAAA! vagyis képzéssorozat nem csak diáktanácsosoknak

AZTAAA! vagyis az Azonnal hasZnálható Tudás AkAdémiájA megnyitotta kapuit a szatmári diáktanácsosok előtt.

A képzéssorozat azoknak a diákoknak szól, akik úgy gondolják, hogy az iskola nem pusztán a tanulásról szól, s szeretnék a diáktanácsok révén többé vagy szebbé tenni az ott eltöltött éveket. Szól ez azoknak, akik már benne dolgoznak, hiszen a képzés sohasem árt, de szól ez azoknak is, akik csak most csatlakoznának. A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szakmai segítségét kérve kezdett bele.

„Minden rendezvény úgy kezdődik, hogy valakinek a fejében megfogan valami. Butka Gergővel beszélgetve jutottunk arra, hogy a tőle kért rendezvényszervezői képzést kicsit feltupírozzuk, s kerek egésszé alakítjuk a fiatalok számára. Mindketten voltunk a magunk idejében diáktanácsosok, s tudjuk, hogy a megszámlálhatatlan munkaóra mellett mennyi örömet okozott ez nekünk, s azt szeretnénk, hogy a fiatalok eléggé felkészültek legyenek ahhoz, hogy a különféle eseményeik nekik is főleg örömet okozzanak, s kevés legyen bennük a bosszúság" - fogalmazott Őri-Pákay Franciska, aki a rendezvényszervezés financiális előkészítését majd lezárását magyarázza el a fiataloknak a képzéssorozat folyamán.

A képzéssorozat egyes részei - melyeket Szatmár megyében élő képzők tartanak iskolánként, külön-külön is kérhetőek a különböző iskolákban működő diáktanácsosok révén, de vannak olyanok, amelyeket meghívott
előadók tartanak, s így ezek összevont képzések. A következő is egy ilyen összevont téma lesz.



Az egyik előadó Szénás Szabolcs, aki szatmári származású, s jelenleg az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) elnöke, aki a problémamegoldásról beszél majd a fiatalokkal. Számára éppen igen aktuális a téma, hiszen úgy vette át az országos szervezet vezetését, hogy az előző vezetés által rá hagyott gondokkal is meg kell küzdenie amellett, hogy előre is viszi a rá bízott feladatokat.

A másik előadó Szöllősi Tamás, aki jelenleg a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros budapesti központjának koordinátora. Tőle a fiatalok az Európai Ifjúsági Főváros jelentőségéről hallhatnak majd, ha már a képzés egyik „haszna" néhány diák számára, hogy jegyet kapnak az ififőváros programjai között található Untold Fesztiválra.

A képzés február 28-án, szombaton 10-13 óra között lesz, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, de természetesen nyitott olyan diákok számára is, akik szeretnének könnyebben megküzdeni a gondjaikkal vagy többet szeretnének tudni a Kolozsvár 2015 projektről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: